sábado, junio 16, 2007

Vic projectarà set pel·lícules de la Xina, l'Índia, Corea, Hong Kong i Japó en la 4a edició de les Nits Orientals

Publicado en DIARI EL TER

Vic projectarà, del 19 de juny al 13 de juliol, set pel•lícules produïdes entre el 1992 i el 2007 a Xina, Índia, Corea, Hong Kong i Japó en la 4a edició de les Nits Orientals. El certamen, presentat aquest dimecres al migdia al restaurant xinès Mandarin de Vic, estrenarà en exclusiva el documental 'Camí a Bollywood', de la catalana Raquel Barrera (a la foto amb la seva germana i protagonista Sara Barrera). A banda de les sessions de cinema també es portarà a terme una exposició, classes de dansa, explicacions de contes populars i àpats tradicionals del continent asiàtic.

Arran de la bona acceptació de la darrera edició de Les Nits Orientals, que van comptar amb la participació d'un miler de persones, aquest any la programació s'ha ampliat amb la projecció de més pel·lícules i sopars a l'aire lliure amb plats tradicionals asiàtics així com també amb l'organització d'activitats paral·leles adreçades al públic en general.

'Memòries de Xina', 'Camí a Bollywood', 'Athadu', 'Porco Rosso', 'The host', 'Exiled' i 'La felicitat dels Katakuris' són els set films que es projectaran en el marc de la 4a edició de les Nits de Cinema Oriental.

Quim Crusellas, un dels organitzadors del certamen, ha destacat la importància que es portin a terme iniciatives com aquesta ja que 'el continent asiàtic produeix tres quartes parts de tot el cinema que es fa al món i, pràcticament, no en podem veure res en els cinemes occidentals, els quals estan adduïts pel cinema de Hollywood'.

No obstant això, Crusellas ha assenyalat que 'l'interès pel cinema asiàtic cada vegada és més gran, sobretot perquè es van obrint noves vies que fan que de mica en mica sigui més accessible la seva arribada a occident'.

El gerent de l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC), Ramon Ferrer, ha assegurat que 'la iniciativa està consolidada' i ha destacat que s'ha convertit en un dels actes 'amb més participació de públic' que se celebren en el marc de la festa major de Vic. Ferrer també ha remarcat el 'factor integrador' de la proposta mitjançant l'organització d'activitats culturals.

Nits temàtiques

La iniciativa es portarà a terme del 19 de juny al 13 de juliol i cadascun dels dies estarà dedicat a un país diferent. El dimarts 19 de juny Xina serà el país asiàtic protagonista de la jornada amb la projecció de la pel·lícula 'Memòries de Xina' de Xiao Jiang.

La segona nit temàtica tindrà lloc el 26 de juliol. Aquest dia estarà dedicat a 'Bollywood'. Tal com ha explicat Crusellas aquest 'és el nom informal que s'utilitza per anomenar els films en llengua índia que han estat realitzats en estudis de la ciutat de Bombai (Índia)'. Com a novetat s'estrenarà en exclusiva, el mateix dia al vespre, el documental 'Camí a Bollywood', realitzat de la catalana Raquel Barrera i protagonitzat per la ballarina, Sara Barrera. També es projectarà el film 'Athadu' protagonitzat per Jackie Chan.

El film 'Proco Rosso' es projectarà el diumenge 1 de juliol al migdia. Es tracta d'una projecció de cinema infantil feta per Hayao Miyazaki. 'The Host' de Bon Jon-hoo, 'Exiled' de Johnnie To i 'La felicitat dels katakuros' de Tajasdi Miike' es podran veure els dimarts 3 de juliol, el dimarts 10 de juliol i el divendres 13 de juliol, respectivament.

Les projeccions estaran acompanyades d'un sopar o tasts de plats típics i tradicionals dels països on han estat produïdes les pel·lícules, cuinats pel restaurant Mandarin de Vic. Els films es projectaran en versió original subtitulada en català o castellà a la Bassa dels Hermanos de la ciutat.

Activitats paral·leles

A banda d'aquestes sessions de cinema oriental també es portarà a terme una exposició de fotografies de l'equip que va rodar el documental 'Camino a Bollywood' que es podrà visitar a la biblioteca Joan Triadú. També s'ha organitzat un espectacle dedicat a 'Bollywood' on tothom qui ho desitgi hi podrà participar com a figurant. La finalitat d'aquest espectacle és 'presentar al públic totes les característiques d'aquest cinema' ha explicat Sara Barrera. L'acte comptarà amb la participació dels actors i l'equip humà que van fer 'Camino a Bollywood'.

Els dibuixants osonencs Anna Obiols, Subi i Xevi Domíngez explicaran contes populars perses amb llums, ombres i colors als més menuts. Una projecció de trailers de films orientals 'no aptes per a menors' és l'activitat que posarà el punt i final a la 4a edició de les Nits de Cinema Oriental.

La iniciativa ha estat organitzada per les empreses Moviola Produccions, el restaurant Mandarin i la revista Cineasia.net amb la col·laboració de l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) de l'Ajuntament de Vic i al Casa d'Àsia de Barcelona.

jueves, junio 14, 2007

Never beeen kissed

En dos semanas se celebrarán las NITS DE CINEMA ORIENTAL en Vic... ¡Nadie se lo puede perder!

miércoles, junio 13, 2007

Disney Forges Deal With Bollywood

Walt Disney is teaming up with a Bollywood film company to make animated movies using the voices of local stars.

It is the first time the entertainment giant has struck a deal to co-produce films in India.

The original animations, to be made in the Hindi language, will be "culturally relevant for the whole world", said Disney Studios chairman Dick Cook.

The first project, with a working title of Roadside Romeo, will be an animation featuring the voices of Bollywood stars Saif Ali Khan and Kareena Kapoor.

The film, which tells the tale of a spoilt dog abandoned on the streets of Mumbai (Bombay), is scheduled for release next year.

It will feature Bollywood-style songs and dancing, as well as "romance, song, dance, comedy - everything".